Online chick ook wel eens offline

Altijd online, altijd aan het Twitteren, altijd aan het mailen. MSN staat dag en nacht open. Verbaasd is men dan ook als ze horen dat deze ‘online chick’ ook wel eens offline is.

Wanneer dat is? Als ik op reis ben! Of het nu voor mijn werk is of privé. Buitenland is buitenland en dat hoort ver weg te zijn van huis. Dan neem je geen werk mee, geen sores, maar wil je 100% genieten van je omgeving.

Ik wil andere culturen leren kennen, ik wil geen seconde missen van het land waar ik ben en wil elke geur, elke smaak absorberen. Twitter, mail, MSN: het zorgt teveel voor afleiding. Het zorgt ervoor dat ik de dingen mis die ik achteraf niet had willen missen, die ik had willen delen met de bezoekers van www.vakantie.nl. Voor mij dus niet online tijdens vakantie, althans….

Natuurlijk, ik zal bekennen: de verleiding is groot. Als ik WIFI in mijn hotelkamer heb, dan pak ik voor het slapen gaan toch even mijn iPhone. Alleen als het gratis WIFI is uiteraard, want ik blijf een Nederlander. Toch even via Twitter iedereen op de hoogte houden van mijn ervaringen, en even mijn mail checken. Zo heb ik geen mailbox vol als ik terug kom van een tripje. En als ik echt even tijd heb, schrijf ik een blogje voor het thuisfront. Maar ik ga er geen internetcafé voor opzoeken en als je een T-Mobile iPhone abonnement hebt, dan snap je misschien ook dat ik niet mobiel ga internetten in het buitenland. Van dat geld kan ik een keer extra uit eten op vakantie!

Eind dit jaar gaan we drie weken naar Amerika, rondreizen in een geweldige cabrio. De laptop gaat mee, voor een GPRS-programmaatje voor de route en om mijn verhalen van me af te schrijven. Zou je daar al veel hotels hebben met gratis WIFI? Misschien ga ik jullie toch maar op de hoogte houden… Of jaloers maken met geweldige verhalen!

Categories: Onderweg