SD Kaart Kopen

Laatst zocht ik op het internet naar een SD kaart, dit omdat ik graag het geheugen van mijn mobiel wilde uitbreiden, zodat ik er nog meer muziek en filmpjes op kan zetten en toen kwam ik erachter dat het nog allemaal niet zo simpel is om de juiste SD kaart te vinden.

Er blijken namelijk allemaal verschillende soorten SD kaarten te zijn. Voor het vinden van de juiste SD kaart, moet er gekeken worden naar het apparaat waarvoor de SD kaart is bedoeld. In een mobiel bijvoorbeeld past alleen een micro SD kaart. Een gewone SD kaart is namelijk veel te groot voor een mobiel. Vroeger paste een gewone SD kaart nog gewoon in een mobiel, maar tegenwoordig zijn de mobieltjes door de techische ontwikkeling stukken compacter geworden. Ook zijn micro SD kaarten stukken sneller en hebben een groter geheugen dan de oorspronkelijke SD kaarten. Micro SD kaarten kunnen geschikt gemaakt worden voor apparatuur waar normale SD kaarten in moeten, dit gebeurd via een adapter.

Om het allemaal nog makkelijk te maken zijn SD kaarten door technische ontwikkelingen nog sneller geworden en zijn er verschillende snelheden. Om de snelheid van het geheugen aan te geven worden zogenaamde klasses gebruikt. Je hebt vier klassen, namelijk 2, 4, 6 en 10. Met deze klassens worden de Mb’s per seconde aangeduid. Klasse 6 is dus 6 Mb per seconde. In de toekomst zullen dit alleen maar meer klassens worden. Bij de aanschaf van een SD micro kaart moet je dus een keuze maken voor de gewenste snelheid.

Verder moet er een keuze gemaakt worden over de grote van de SD kaart. Hierbij moet er gekeken worden naar hoeveel je wilt opslaan op de kaart. De oorspronkelijke SD kaart heeft een maximale geheugen van 2 Gb. Er zijn nu zogenaamde micro SD kaarten bijgekomen die een geheugen hebben van 4, 8, 16, 32 of 64 Gb. Deze SD kaarten worden aangeduid als SDHC (Secure Digital High Capacity) kaart. Op het moment zijn ze weer bezig met een SD kaart te ontwikkelen met nog een groter geheugen, namelijk de SDXC, waar de X en de C staan voor Extended Capacity.

Het wordt er dus niet allemaal makkelijker op, daarbij is er geen eenduidig antwoord op de vraag te vinden welke SD kaart het meest geschikt is. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de wensen die jij hebt. Ik heb besloten om een SD micro kaart aan te schaffen van 4 gb met klasse 2, dit omdat ik deze SD kaart alleen aanschaf voor het opslaan van foto’s. Deze SD kaart heb ik aangeschaft via de webshop www.sdkaartkopen. Dit omdat ik de service die deze webshop aanbiedt perfect vind.

Indien je bij deze webshop de verkeerde SD kaart besteld is het mogelijk deze te ruilen tegen een andere SD kaart, maar ze zijn ook bereid om de SD kaart terug te nemen en het geld terug te storten. Ik kan dus met een gerust hart een SD kaart bestellen, zonder bang te zijn dat ik straks met een SD kaart zit die ik niet kan gebruiken. Mijn advies is dan ook dat als u een SD kaart wilt kopen, ook eens rond te kijken op deze webshop. De service is geweldig en de prijzen zijn niet al te duur, dus wat wil een mens nog meer?

Categories: Smartphone