Vliegen met wifi

Vliegen met wifi en netbook

Steeds meer vliegmaatschappijen rusten hun vliegtuigen uit met een WiFi hotspot. Dat maakt het vliegen voor veel reizigers een stuk aangenamer. Maar een iPhone is eigenlijk net iets te klein en een laptop net iets te groot om aan boord van het vliegtuig fijn mee te werken. Ligt het gebruik van een relatief goedkope netbook voor de hand?
Een netbook is eigenlijk een mini-laptop: Niet zo krachtig als een normale laptop maar je kan er vergelijkbare dingen mee doen. Je maakt voornamelijk gebruik van een internetbrowser en installeert er liever geen software op. Op vakantie kan je er bijvoorbeeld je foto’s online op dumpen, je e-mail lezen, twitteren, een film bekijken of google maps gebruiken. Ook kan je gemakkelijk bij je digitale reiskoffer.

De netbook is klein en licht en kan met gemak met je mee in je rugzak of koffer. Voor een slordige € 300,- heb je er al een. Een voordeel van een netbook bij eventuele diefstal: Mail (Hotmail, Gmail), documenten (Google Docs) en foto’s (Flickr, Facebook, MyPicture) sla je meteen online op. Als je je netbook kwijtraakt ben dus je niet meteen al je gegevens kwijt.

Categories: Wifi